Aplică-le și în curând vei vedea primii lăstari – Sfaturi pentru cultivarea pătrunjelului în grădină

Urmați următoarele instrucțiuni:

1. Pentru început, încălzit un pahar de lapte până la temperatura de 37°С. Așezăm seminețele de pătrunjel pe o pânză. Formăm un pachețel pe care-l scufundăm în lapte.

2. Pe bucata de sol unde urmează să plantăm pătrunjelul, este recomandat să folosim var nestins și foarte mărunt. Repetați acest proces încă o dată și afânați solul cu un cultivator manual.

3. Facem sanțurile și le umplem cu apă.

4. Scoatem semințele din paharul cu lapte și le uscăm, pe urmă le repartizăm uniform în șanțuri.

5. Acoperim cu un strat subțire de pământ.

6. Bătătorim puțin pământul.

7. Udăm solul cu o stropitoare.

Menționăm faptul că încorporarea varului stins în sol la începutul primăverii este foarte folositoare pe parcelele, pe care planificați să cultivați roșii. Acest compus le va proteja de mană.

CÂND SE REALIZEAZĂ SEMĂNAREA PRIMĂVĂRATICĂ A PĂTRUNJELULUI ÎN SOL DESCHIS?

Cel mai important factor la plantarea semințelor este timpul. Dacă sunt sădite prea devreme, semințele pot muri în solul rece, neîncălzit. Dacă sunt plantate prea târziu, recolta va putea fi culeasă destul de tardiv. Perioada optimă de plantare este începutul lunii mai, iar recolta o veți obține în lunile iunie-iulie. Sădirea pătrunjelului în grădină poate fi realizată în 2 rânduri sau chiar printre rândurile de căpșuni, fragi, creson, ridichi, salată verde.

Loading...